فهرست مطالب

نشریه انرژی ایران
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 70، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هادی دشتکی حصاری، محمد علی قاضی زاده *، محمد علی زاهد صفحه 1
    در این پژوهش به بررسی انواع سیستم های سرمایش خورشیدی برای استفاده در منازل مسکونی پرداخته شده است. اجزای مختلف تمامی سیستم ها بر اساس فناوری روز انتخاب شده و محاسبات اقتصادی بر اساس پارامترهای مختلف بر روی آنها انجام گرفته است. در کنار ارزیابی اقتصادی این سیستم ها برای استفاده به عنوان جایگزین سیستم های سرمایشی موجود، اثرات محیط زیستی آنها از منظر ملی نیز مورد توجه قرار داده شده و در مورد پذیرش اجتماعی آنها نیز مطالبی عنوان شده است. سیستم های مورد مطالعه از هر دو دسته اصلی سیستم های سرمایش خورشیدی (فتوولتائیک و حرارتی) انتخاب شده و تمامی پارامترهای اثرگذار بر اندازه و قیمت آنها مورد توجه قرار گرفته است. هدف دیگر این پژوهش، کمک به سیاست گذاران توسعه صنعت انرژی خورشیدی در کشور برای انتخاب تکنولوژی مناسب سرمایه گذاری در حوزه سرمایش خورشیدی است. از این رو مناطق جنوبی کشور که بیشترین بار سرمایشی و البته بیشترین پتانسیل استفاده از انرژی خورشید را در طول سال دارا می باشند برای بررسی انتخاب شده اند. نکته حائز اهمیت در انتخاب سرمایش خورشیدی، تاثیر بسیار زیاد آن بر پیک مصرف برق کشور در روزهای گرم تابستان است که جزو نقاط تمرکز دولت می باشد.
    کلیدواژگان: سرمایش خورشیدی، فتوولتائیک، اثرات زیست محیطی، انرژی خورشیدی، پیک مصرف برق
  • یاسر واثقیان* صفحه 15
    هدف مطالعه حاضر توسعه یک مدل شبکه عصبی مصنوعی (ANN) بر اساس روش رگرسیون غیرخطی چندگانه (MNLR) برای تخمین میانگین ماهانه مجموع روزانه تابش کلی خورشید در هر محل از استان کرمانشاه است. برای این منظور، داده های هواشناسی 23 ایستگاه در استان کرمانشاه در طول سالهای 1392- 1387 جمع آوری شد که از این بین، داده های 17 ایستگاه برای آموزش و 6 ایستگاه برای تست شبکه استفاده شد. در مرحله اول، همه متغیرهای مستقل (عرض جغرافیایی، طول جغرافیایی، ارتفاع، ماه، حداقل درجه حرارت ماهانه در جو، حداکثر درجه حرارت در جو، متوسط درجه حرارت در جو، دمای خاک، رطوبت نسبی، سرعت باد، بارش، فشار اتمسفریک، فشار بخار، کدورت و مدت زمان تابش آفتاب) جمع آوری و به مدل رگرسیون وارد شدند. سپس، از روش گام به گام MNLR برای تعیین مناسب ترین متغیرهای ورودی استفاده شد. با استفاده از این متغیرهای ورودی، نتایج به دست آمده توسط مدل ANN با داده های واقعی مقایسه شد، و میانگین درصد خطا مطلق (MAPE) در حدود 98/3 درصد و ضریب همبستگی (R) در حدود 9961/0 برای مجموعه داده های تست به دست آمد که نشان دهنده معتبر بودن مدل است.
    کلیدواژگان: شبکه های عصبی مصنوعی، رگرسیون غیرخطی چندگانه، تابش کلی خورشید، استان کرمانشاه
  • مهندس فریبا کردارپور*، حمیدرضا گشایشی صفحه 45
    تولید سیمان یک فرآیند به شدت انرژی بر می باشد و کوره دوار مهم ترین بخش فرآیند است. کوره دوار به عنوان یک راکتور و با توجه به ماهیت پیچیده ی واکنش های فیزیکی و شیمیایی در آن و نیز پارامترهای متعدد موثر بر کیفیت، معادلات دینامیکی پیچیده ای دارد که درک آن ها نیاز به شناخت دقیق پدیده های انتقال دارد. عملکرد بهینه ی کوره امکان نگهداشت بخشی از انرژی حرارتی را که به طور عادی در فرآیند تلف می گردد را فراهم می سازد. به عبارتی با در دست داشتن یک مدل جامع از فرآیند می توان عملکرد بهتری از کوره در راستای کاهش هزینه های تولید ایجاد نمود. در مطالعه ی حاضر، بخشی از فرآیندهای اثرگذار در یک کور ه ی دوار سیمان شبیه سازی شده و پارامترهای عملیاتی بر روی خروجی های فرآیند بررسی و صحه گذاری شد تا با بسط دادن در سیستم های پخت مشابه مورد استفاده قرار گیرد. نتایج شبیه سازی، شامل موارد زیر مورد بررسی قرار گرفته است:•تغییرات دمایی فاز های جامد، گاز و کوتینگ در طول یک کوره دوار
    •تغییرات اتلاف گرمای بدنه در طول کوره دوار
    کلیدواژگان: اتلاف گرما، انرژی، سیمان، کوره دوار
  • محسن پورقاسمی رنجبر، سید ناصر علوی نایینی، حمید مرتضی پور* صفحه 63
    همواره در فرآیند خشک کردن محصولات کشاورزی انرژی زیادی مصرف می شود. برای صرفه جویی در مصرف انرژی های فسیلی، استفاده مستقل و یا ترکیبی از انرژی خورشیدی، از روش های معمول در خشک کردن محصولات کشاورزی می باشد. در تحقیق حاضر، عملکرد گرمائی یک خشک کن خورشیدی فعال مجهز به سامانه بازیافت انرژی در سه سطح دمای هوای خشک کننده بررسی شده است. نتایج تحقیق نشان داد که در دماهای هوای خشک کننده 55، 65 و 75 درجه سلسیوس، سامانه بازیافت انرژی قادر است به ترتیب 8/16، 5/18 و 9/18درجه سلسیوس دمای هوای ورودی به خشک کن را افزایش دهد. در این شرایط 8/47، 9/42 و 5/40 درصد از انرژی هوای خروجی از خشک کن بازیافت می گردد که انرژی مورد نیاز گرم کن الکتریکی را 7/30، 2/19 و 7/14 درصد کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: خشک کن خورشیدی، سامانه بازیافت انرژی، گرم کن الکتریکی
  • محمد حسینی راهدار*، ابوالقاسم امامزاده صفحه 73
    در این پروژه دو نمونه سیستم ذخیره سازی انرژی سرمایشی برای مصارف تهویه مطبوع در یک ساختمان اداری بصورت مجزا از جنبه های اگزرژی، اقتصادی و زیست محیطی در دو فرایند شارژ و تخلیه مورد تحلیل، بهینه سازی و مقایسه فنی-اقتصادی قرار گرفته است. یک سیستم شامل یک مخزن ذخیره سازی یخ (ITES) و یک سیستم شامل مخزن ذخیره سازی انرژی حاوی مواد تغییر فاز دهنده (PCM) می باشد. بازده اگزرژی و نرخ هزینه کلی سیستم به عنوان توابع هدف در نظر گرفته شده اند. متغیرهای تصمیم گیری شامل دمای آب ورودی به هواساز (T3)،دمای آب بازگشتی از هواساز (T4)، دمای مخزن ذخیره سازی یخ (TST)، دمای اشباع مبرد در اواپراتور (T5)، دمای اشباع مبرد در کندانسور (T8) هستند. در ادامه، بهینه سازی چندهدفه با استفاده از الگوریتم ژنتیک چند هدفه با مرتب سازی نامغلوب (NSGA-II)روی کل سیستم صورت گرفت و مقادیر بهینه پارامترهای طراحی و توابع هدف به دست آمدند. در پایان عملکرد سیستم های مدل شده از نقطه نظر میزان برق مصرفی و همچنین میزان نشر گاز و نیز مدت زمان بازگشت سرمایه با یک سیستم سرمایشی معمول در یک مطالعه موردی مقایسه شد. نتایج حاکی از کاهش 4.59% و 7.58% مصرف برق و همچنین کاهش سالانه 17.8% و 27.2% تولید گاز بترتیب برای سیستم های ITES و PCM در مقایسه با سیستم معمول است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی چندهدفه، مخزن ذخیره سازی یخ، مواد تغییر فاز دهنده، بازده اگزرژی، نرخ هزینه کلی
  • مهدی رحمتی، شاهین حیدری *، محمدرضا بمانیان صفحه 91
    خرد اقلیم ها و کیفیت هوا در فضاهای شهری از منافع بزرگ برای رفاه شهروندان است. کنترل جزایر حرارتی شهری از مهمترین نگرانی ها برای بهبود راحتی و سلامت انسان به خصوص در مناطق با آب و هوای گرم است. به دست آوردن آسایش حرارتی در داخل ساختمان نسبتا آسانتر بوده در صورتی که در فضا های باز بدست آوردن این آسایش بسیار دشوارتر است و به همین دلیل خیلی کمتر روی آن کار شده است. جزایر حرارتی در مقیاس بزرگ بیشتر مربوط به نحوه شهرسازی می باشد ولی در مقیاس کوچکتر یکسری اصول و قواعدی وجود دارد که می توان در جهت کنترل آن موثر باشد. کنترل انرژی تابشی خورشید، استفاده و هدایت مناسب جریان باد و ایجاد رطوبت در فضا اصول اصلی در این راستا هستند که شامل راهکارهایی بر معماری ساختمان و منظره اطراف آن خواهد بود از جمله رعایت فاصله و ارتفاع مناسب ساختمان ها نسبت به هم، استفاده از سطوح سرد با قابلیت کمتر جذب نور، استفاده از آب نماها و آبفشانها و... که اولویت بندی آنها با توجه به شرایط ویژه می تواند تغییر کند و در این پژوهش مورد بررسی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: جزایر حرارتی شهری، اصول طراحی معماری، سطوح سبز، آسایش فیزیکی
  • رضا ابراهیمی*، کمال امیدوار، اعظم غلام نیا، منیره محمدی صفحه 105
    برآورد تابش خورشیدی روزانه(Rs) برپایه پراسنج های هواشناختی اندازه گیری شده در سطح افقی زمین به صورت گسترده در زمینه های مختلف به کار برده می شود. به دلیل مشکلات اقتصادی و فنی، اندازه گیری تابش در همه مناطق ممکن نیست و باید براساس مدل های ریاضی به گونه ای آن را تخمین زد. یکی از روش های متداول برای تخمین تابش خورشیدی رسیده به زمین، استفاده از متغیرهای دمایی و جغرافیایی در هر مکان است. در این مقاله تلاش شده تا یک مدل عمومی برای تخمین Rs برای مناطق خشک و نیمه خشک ایران معرفی گردد. در پژوهش حاضر پس از بررسی و مرور پیشینه علمی موضوع برای برآورد Rs، ابتدا داده های تابش خورشیدی رسیده به زمین(Mj m-2 d-1)، دما، رطوبت نسبی هوا و... در مقیاس زمانی روزانه از سه ایستگاه سینوپتیک کرمان، مشهد و یزد که جزء مناطق خشک و نیمه خشک مرکزی ایران هستند، در دوره آماری 1350 تا 1390 از سازمان هواشناسی کشور(IRIMO) اخذ گردید. سپس داده های موجود مورد بررسی قرار گرفته و داده های پرت و دارای خطا حذف شدند. در ادامه میانگین روزانه داده های مذکور محاسبه گردید و با استفاده از تحلیل رگرسیون چندین مدل توسط نرم افزار MATLAB محاسبه شد. براساس نتایج به دست آمده مدل 2 و 5 برازنده ترین مدل برای مناطق خشک و نیمه خشک ایران هستند. علاوه براین، به دلیل اینکه این دو مدل برپایه عرض جغرافیایی می باشند می توان آنها را در تخمین تابش خورشیدی روزانه سایر نقاط جهان بخصوص مناطقی با عرض جغرافیایی مشابه به کار برد.
    کلیدواژگان: تابش، مدل، شاخص، ایران مرکزی
  • یاسر کیالاشکی* صفحه 119
    سیستم ترکیبی سرمایش، حرارت و قدرت (CCHP)، یک تکنولوژی کارا در کاهش مصرف انرژی اولیه و انتشار آلودگی های دی اکسید کربن از طریق تولید همزمان حرارت، سرما و برق از یک منبع سوختی یکسان است. در این مطالعه، یک مدل بهینه سازی اقتصادی برای محاسبه اندازه های بهینه اجزای مختلف یک سیستم CCHP توسط تئوری برنامه ریزی ریاضی خطی توسعه داده شده است. سناریوهای امکان فروش برق به شبکه و عدم امکان فروش برق به شبکه برای ارزیابی عملکرد مدل در ساختمانی در شهر تهران مورد بررسی قرار گرفته است. در صورت فروش برق، هم برق اضافی و هم حرارت اضافی از حالت بدون فروش برق باارزش تر هستند. این موضوع از طریق به ترتیب فروش به شبکه و تغذیه به چیلر جذبی صورت می گیرد که درنتیجه با فروش برق، اندازه های بهینه واحد CHP و و چیلر جذبی افزایش و اندازه بهینه چیلر الکتریکی کاهش می یابد. همچنین می توان به این نتیجه رسید که اندازه بهینه سیستم CCHP براساس موتور احتراق داخلی نسبت به دیگر تکنولوژی ها بزرگترین است زیرا پایین ترین هزینه سرمایه ای را دارد.
    کلیدواژگان: سیستم CCHP، مدل بهینه سازی، برنامه ریزی خطی، ساختمان
  • نصرالله صحراگرد، حیدر آریا نژاد، محمد کمانگر* صفحه 137
    آلودگی های محیط زیستی، نوسانات قیمت و پایان پذیر بودن منابع انرژی فسیلی مورد استفاده در نیروگاه ها باعث روی آوردن به منابع انرژی جایگزین شده است. استفاده از انرژی های پایدار به خصوص انرژی خورشیدی می تواند بهترین گزینه برای تامین انرژی در نیروگاه های تولید برق باشد. گام اول برای توسعه استفاده از انرژی خورشیدی مکان یابی نواحی است که در آن انرژی خورشیدی در حد مطلوب و دیگر شرایط لازم احداث نیروگاه را دارا باشد، است. در این تحقیق، سیستم اطلاعات جغرافیایی مبتنی بر منطق فازی، که قابلیت های متعدد آن ها در حل مسائل پیچیده مکانی به اثبات رسیده است، به منظور تصمیمگیری در زمینه این مساله بکار گرفته شده است. استان هرمزگان پتانسیل بالایی را جهت بهره برداری از انرژی خورشیدی دارد. به این منظور ابتدا با توجه به مطالعات پژوهشگران مختلف و همچنین نظر کارشناسان اداره برق منطقه ای استان هرمزگان معیارهای مناسب جهت احداث نیروگاه تعیین شد. معیارهای مورد استفاده در مکان یابی مناطق مستعد در این استان ساعات آفتابی، شیب، فاصله از مناطق جمعیتی، فاصله از راه ها، فاصله از خطوط انتقال نیرو، کاربری اراضی و لایه محدودیت ها در نظر گرفته شد. اطلاعات مورد نیاز از منابع گوناگون استخراج و بصورت لایه های اطلاعاتی به محیط نرم افزار ACGIS10 معرفی شدند. وزن های معیارها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی استخراج شده و به منظور تلفیق لایه ها از مدل فازی استفاده شد. بر اساس این روش 22524.115کیلومتر مربع از مساحت استان هرمزگان در طبقه خیلی خوب، جهت احداث نیروگاه های خورشیدی حرارتی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: نیروگاه های خورشیدی، تصمیم گیری چند معیاره مکانی، منطق بولین، استان هرمزگان
  • علی بدری، رضا عمادی فر *، سما وفایی، مجتبی الدرمی صفحه 153
    با افزایش نگرانی ها در مورد انتشار گازهای گلخانه ای و دیگر مسائل زیست محیطی، استفاده از تکنولوژی های نوینی نظیر انرژی خورشیدی به طور فزاینده ای برای تولید برق توصیه شده است. در این مقاله یک نمونه نیروگاه خورشیدی 500 کیلوواتی متصل به شبکه توسط نرم افزار PVsystشبیه سازی و عملکرد آن در شرایط متفاوت آب و هوایی موردبررسی و ارزیابی قرارگرفته است. همچنین ضریب عملکرد و انواع تلفات انرژی (مانند: تلفات تبدیل انرژی، تلفات شبکه داخلی، تلفات الکترونیک قدرت(مبدل ها) ) محاسبه شده است. در انتها میزان انرژی تولیدی و تزریقی به شبکه و درآمد سالانه حاصل از آن برای احداث در جنوب تهران، کرمان و یزد مقایسه شده است. با توجه به نتایج شبیه سازی شهر یزد از بین دو شهر دیگر به عنوان سایت بهینه برای احداث این نیروگاه شناخته شده است.
    کلیدواژگان: سلول فتوولتاییک، سیستم فتوولتاییک متصل به شبکه، شبیه سازی، نرم افزار PVsyst، نیروگاه فتوولتاییک
|
  • Hadi Dashtaki Hesari, Mohammad Ali Ghazizadeh*, Mohammad Ali Zahed Page 1
    In this article, different kinds of solar cooling for residential usage are investigated. Different parts of all systems are selected according to the current technology and economic calculations based on different parameters are implemented. Besides the economic evaluation of these systems as a substitution for the current cooling systems, their environmental effects from the national point of view are considered and their social acceptance are explained. The systems being studied are chosen from both major classes of solar cooling systems (photovoltaic and thermal) and all the parameters influencing size and price are paid attention to. The other goal of this project is to help policy-makers, who develop the solar industry in the country, in investing in the proper technology in the area of solar cooling. Hence the southern regions of the country, which require the highest cooling load and have the most potential in capturing the solar energy during the year, are selected for analysis. The important point in choosing solar cooling is its high influence on the peak electricity consumption in the country in the hot days of the summer which is among the focus points of the government.
    Keywords: Solar Cooling, Photovoltaic, Environmental Impacts, Solar Energy, Peak Electricity Consumption
  • Yasser Vasseghian* Page 15
    The main objective of the present study is to develop an artificial neural network (ANN) model based on multi-nonlinear regression (MNLR) method for estimating the monthly mean daily sum global solar radiation at any place of Kermanshah province. For this purpose, the meteorological data of 23 stations spread in Kermanshah province along the years 2008–2013 were used as training (17 stations) and testing (6 stations) data. Firstly, all independent variables (latitude, longitude, altitude, month, monthly minimum atmospheric temperature, maximum atmospheric temperature, mean atmospheric temperature, soil temperature, relative humidity, wind speed, rainfall, atmospheric pressure, vapor pressure, cloudiness and sunshine duration) were added to the Enter regression model. Then, the Stepwise MNLR method was applied to determine the most suitable independent (input) variables. With the use of these input variables, the results obtained by the ANN model were compared with the actual data, and error values were found within acceptable limits. The mean absolute percentage error (MAPE) was found to be 3.98% and correlation coefficient (R) value was obtained to be about 0.9961 for the testing data set.
    Keywords: Artificial Neural Network, Multi, Nonlinear Regression, Global Solar Radiation, Kermanshah Province
  • Fariba Kerdarpour*, Dr. Hamid Reza Goshayeshi Page 45
    Cement production is a highly energy-intensive process and the rotary kiln is the most important part of the process. Ability to maintain optimum performance of the furnace heat energy that is normally wasted in the process provides. In other words, having a comprehensive model of the furnace in order to reduce manufacturing costs, better performance can be created. In this study, the influence processes in a simulated cement rotary kiln and operating parameters on the output of the study was to develop and validate the systems used the same batch. Results of the simulation, the following were examined:•solid, gas and coating phases change temperature in a rotary kiln
    •changes in body heat loss through the rotary kiln
    Keywords: Heat Loss, Energy, Cement, Rotary kiln
  • Mohsen Pourghasemi Ranjbar, Seyyed Naser Alavi Naeini, Hamid Mortezapour* Page 63
    Drying is a very sophisticated process which consumes a large amount of energy. Solar energy can be used as an alternative or supplementary energy source to fossil fuels. Solar dryers are common ways for saving fossil fuel consumption during agricultural products drying. In this study, the performance of an active solar dryer equipped with an energy recovery system was investigated at three levels of drying air temperature. The results showed that the energy recovery system was able to increase inlet air temperature by 16.8, 18.5 and 18.9 ° C at drying temperatures of 55, 65 and 75 oC, respectively. Meanwhile 47.8, 42.9 and 40.9 percents of the dryer exhaust air energy were recovered respectively at these conditions which subsequently led to a reduction of 30.7, 19.2 and 14.7 percents in electrical heater energy consumption.
    Keywords: Solar Dryer, Electrical heaters, Energy recovery Syatem
  • Mohammad Hoseini Rahdar*, Abolqasem Emamzadeh Page 73
    In this research, an ice thermal energy storage (ITES) and a phase change material (PCM) system are coupled to an air-conditioning system as a full cooling load storage system. The system is modeled and examined from exergy, economic and environmental point of views. a multi-objective optimization algorithms, based on genetic algorithm, is applied to achieve the optimal decision parameters which go to the optimal objective functions including exergy efficiency and total cost rate. The optimum point from pareto frontier is found by using TOPSIS decision making method. Finally, the system is compared with the conventional system from electricity consumption, CO2 emission value and payback period aspects. The results indicate that the electricity consumption decrements relative to the conventional system are 4.59% and 7.58% for ITES and PCM system respectively as well as the annual CO2 production of PCM and ITES system is 27.2% and 17.8% lower than the conventional system respectively.
    Keywords: Multi, objective Optimization, ITES, PCM, exergy efficiency, total cost rate
  • Mehdi Rahmati, Shahin Heidari*, Mohammad Reza Bemanian Page 91
    The microclimate and air quality in urban spaces are of a great interest for the well-being of citizens. Mitigating urban heat island is a major concern for human health by improving comfort especially in desert regions. While the thermal comfort is relatively easy to obtain in indoor spaces, it is more difficult to provide in outdoor ones, therefore much less work on it. Heat island in mesoscale related to urban created, but on smaller scale, there are some principles that can be effective in reducing it. Control of radiant energy , wind and humidity in the atmosphere created in this respect are core principles that include guidelines on building and landscape architecture around it. Including compliance with the appropriate distance and height of buildings together, use of cold surfaces with less ability to absorb radiation, the use of water and geysers etc. prioritize them according to specific conditions can be change and are examined in this study.
    Keywords: Urban heat island, architectural design, green surfaces, physical comfort
  • Reza Ebrahimi, Kamal Omidvar, Azam Ghilamnia, Monire Mohammadi Page 105
    Estimated daily solar radiation(Rs) based on climatological parameter measured in the horizontal plane is widely used in various contexts. Economic and technical reasons, it is not possible to measure radiation in all areas and should be based on mathematical models are estimated One of the common methods for estimating solar radiation received by the Earth, the temperature and geographic variables at each location. In this paper a general model for arid and semi arid regions of Iran is estimated to be Rs. In study after study and review of the scientific literature for estimating Rs, the data of solar radiation received by the Earth, (Mj m-2 d-1), temperature, relative air humidity and the daily time scale of the station Tehran, Mashhad and Yazd in central Iran are among the arid and semi-arid. In the period 1350 to 1390 were obtained from the Meteorological Agency. Then, we examined existing data and data-outlier and was excluded by error. In continuation Average data were determined using multiple regression analysis model was calculated by MATLAB software. Based on Statistical Models 2 and 5 elegant model for arid and semi-arid regions of Iran. Moreover, because these two models are latitude solar radiation can be estimated rest of the world, especially in areas with similar latitude to work.
    Keywords: radiation, model, index, central Iran
  • Yaser Kialashaki* Page 119
    Combined cooling, heat and power (CCHP) system is an effective way to reduce primary energy consumption and carbon dioxide emissions by generating heat, cooling and electricity simultaneously from the same fuel source. In this study, an economic optimization model which aims to determine optimum capacity of the system components, has been developed by linear programming theory. With and without electricity buyback scenarios was conducted in a building in Tehran to evaluate the proposed model. With electricity buyback, both excess electricity and excess heat are more valuable than without electricity buyback via selling to grid and feeding to absorption chiller respectively. So with electricity buyback, the optimum sizes of the CHP unit and absorption chiller increase and the optimum size of the electrical chiller decreases. Also it can be seen that the size of internal combustion engine is the largest among the others since it has the lowest capital cost.
    Keywords: CCHP system, optimization model, linear programming, building
  • Nasrollah Sahragard, Hidar Arianejad, Mohammad Kamangar* Page 137
    Environmental pollution, and the price fluctuations of fossil energy sources are used in power plants would have to turn to alternative energy sources. Use of sustainable energy, especially solar energy can be the best option for energy in plants. The first step is to expand the use of solar energy is to locate areas where solar power and other desirable plants meet the requirements, it has. Province to exploit the potential of solar energy. Criteria used in locating suitable areas in the province of sunshine, slope, away from the crowds, away from roads, away from power lines, land use and limitations layer was considered. Extract the required information from various sources and a layer of intelligence to the software environment ACGIS10 were introduced. Criteria weights are derived using Analytical Hierarchy Process and Fuzzy model was used to combine the layers. The area of 22524.115 square kilometers of the province in very good class for solar thermal power plants were constructed.
    Keywords: Solar power, multi, criteria decision space, Boolean logic, Hormozgan
  • Ali Badri, Reza Emadifar*, Mojtaba Eldoromi, Sama Vafaei Page 153
    Today, electricity has become an essential part of the life. At present, a large part of the electricity is supplied by thermal power plants and hydropower plants. With increasing concerns about greenhouse gas emissions and other environmental issues new technologies such as using solar energy for electricity generation are recommended. In this paper, a typical 500-kilowatt solar power plant connected to the grid is evaluated. Simulations are implemented by PVsyst software and its performance on different climatic conditions is investigated. Moreover, the performance ratio and different types of energy losses (such as losses due to temperature increases, the domestic network losses, losses of power electronics (convertors)) are calculated. Finally, the amount of energy produced and injected into the network and the annual income from the construction to the south of Tehran, Kerman and Yazd are compared. Results show that the city of Yazd as a suitable site for the construction of the plant is the best alternative among other two options.
    Keywords: PVsyst software, solar power plant, Simulation, grid connected Photovoltaic system, Photovoltaic